WEKO3
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植物性食品によるアレルギー
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名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
jjsnfs_55_5_303-305 (438.3 kB)
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Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||||||
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公開日 | 2015-10-01 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | 植物性食品によるアレルギー | |||||||||
タイトル | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
タイトル | Allergy Induced by Plant Foods | |||||||||
言語 | ||||||||||
言語 | jpn | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | 植物性アレルゲン | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | 生体防御タンパク質 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | 感染特異的タンパク質 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | アスパラギン結合型糖鎖 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | plant allergen | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | defense-related protein | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | pathogenesis-related protein | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | asparagine-linked sugar | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||
資源タイプ | journal article | |||||||||
著者 |
辻, 英明
× 辻, 英明
WEKO
4275
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抄録 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | 植物性食品におけるアレルゲンの数は多く, そのアレルゲンは複雑である。ラテックスにおけるアレルゲンを研究する過程で, これらめ植物性アレルゲンの多くは生体防御タンパク質に関連し, その一種である14種類の感染特異的なタンパク質のうち, 6種類のタンパク質群がアレルゲンと関係していることが提唱されている。また, 多くのアレルゲンはプロテアーゼ/α-アミラーゼインヒビターなどの生理活性タンパク質群にも分類される。最近, アスパラギン結合型糖鎖がその糖鎖を有するアレルゲンにおいて共通エピトープとなることが指摘されている。 | |||||||||
内容記述 | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | Allergens in plant foods are extremely complicated. In the course of investigation of the allergens in latex, most of the allergens in plant foods have been shown to be involved in defense-related proteins, particularly in six of the fourteen well-known pathogenesis-related proteins. Also many other allergens are classified into bioactive proteins such as protease/α-amylase inhibitor and seed storage proteins. Recently, asparagine-linked sugar chains have been found to be common epitopes in allergens that possess their sugar moieties. | |||||||||
書誌情報 |
日本栄養・食糧学会誌 : Nippon eiyo shokuryo gakkaishi = Journal of Japanese Society of Nutrition and Food Science en : Eiyo To Shokuryo 巻 55, 号 5, p. 303-305, 発行日 2002-10-10 |
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出版者 | ||||||||||
出版者 | Japan Society of Nutrition and Food Science | |||||||||
ISSN | ||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||
収録物識別子 | 02873516 | |||||||||
書誌レコードID | ||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||
収録物識別子 | AN00311992 | |||||||||
論文ID(NAID) | ||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||
識別子タイプ | NAID | |||||||||
関連識別子 | 10010406076 | |||||||||
DOI | ||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||
関連識別子 | info:doi/10.4327/jsnfs.55.303 | |||||||||
著者版フラグ | ||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |